Web Analytics Made Easy - Statcounter

باندهای فرکانسی جزو سرمایه‌های ملی است، برای پیشرفت تکنولوژی به آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز نیاز است. اما مذاکره برای آزادسازی این باند هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است.

نسترن محسنی معاون رگولاتوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این مطلب گفت: درباره مذاکرات نمی‌توانم نظر قطعی بدهم، در ابتدای راه هستیم و حتماً اگر توافقی حاصل شود با دعوت از رسانه‌ها آن را اعلام می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به روند این مذاکرات خوش‌بین نبودیم سراغ دوستان نمی‌رفتیم، ما همیشه نیمه پر لیوان را دیده‌ایم و این بار بیشتر از دوره‌های قبل امیدواریم.
او در ادامه گفت: کارشناسانی که در صدا و سیما در حال مذاکره با آنها هستیم از افراد متخصص هستند و از ترندهای بین‌المللی حوزه فناوری اطلاع دارند. خوش‌بینی ما به این دلیل است که آنها می‌دانند الان به این پهنای باند فرکانسی با این حجمی که در اختیارشان است نیاز ندارند و بهتر است آزادسازی صورت بگیرد.
مدتی قبل مسأله‌ای پیش آمد که باعث شد سرعت اینترنت اپراتورهای تلفن همراه با اختلال روبه‌رو شود. هر چند این مسأله ربطی به باند فرکانسی مورد بحث نداشت، اما در محدودیتی که در حوزه فرکانس وجود دارد، به این اتفاق منجر شد. محسنی در این خصوص گفت: آن زمان که اختلال به وجود آمد ما مجبور شدیم بخشی از باند ۹۰۰ را از اپراتورهای موبایل بگیریم و به سیستم ناوبری اختصاص دهیم.
با توجه به اینکه پهنای باند اپراتور براساس نیازهای آن در نظر گرفته می‌شود، در آن برهه نه تنها نتوانستیم باند فرکانسی اضافه کنیم بلکه مجبور شدیم بخشی از پهنای باند را از همراه اول بگیریم و در اختیار سیستم ناوبری که اهمیت بالایی داشت قرار بدهیم. به همین دلیل ترافیک کاربران روی میزان کمتری از فرکانس سرریز و خدمات‌دهی اپراتور را با چالش مواجه کرد. آنها برای جبران باید سایت بزنند. اکنون خرید سایت و انتقال آن به داخل کشور با وجود تحریم‌ها با مشکل جدی مواجه است.
معاون رگولاتوری درخصوص اهمیت باند فرکانسی توضیح داد: هر چقدر ترافیک، مصرف داده و حتی وُیس در کشور بالا برود، نیاز است که منابع در اختیار اپراتورها را افزایش دهیم. برای این کار می‌توان از یک سری تکنیک‌ها استفاده کرد تا با همان میزان فرکانس قبلی که در اختیارشان است تا حدودی بتوان افزایش ترافیک را مدیریت کرد، اما این فقط تا حدی مقدور است. از یک حدی به بعد باید با اختصاص باند فرکانسی این مشکل را رفع کرد.

---

نکته‌ای که وجود دارد این است که صدا و سیما از ۲۶ درصد باند فرکانسی ۸۰۰-۷۰۰ که در اختیار دارد استفاده می‌کند و بقیه آن قابل آزادسازی است.
او افزود: مسأله مهم دیگر این است که هر چقدر باند فرکانسی پایین باشد (مانند باند ۷۰۰ -۸۰۰) کارایی آن نسبت به باندهای بالا مانند ۲۱۰۰ و ۲۶۰۰ بالاتر می‌رود. مشخصه باند فرکانسی پایین این است که پوشش‌دهی بسیار بالا دارد. این باند فرکانسی می‌تواند سایت اپراتورها را تا ۸-۷ کیلومتر پوشش دهد، اما باندهای فرکانسی بالاتر، پوشش‌دهی کمتر از این میزان دارند و این اتفاق هزینه نصب سایت برای اپراتورها را می‌برد. ظرف پولی اپراتور، یک مخزن ثابت است و از این مخزن برای نادرستی استفاده می‌شود. می‌توان به جای اینکه اپراتور دو سایت اضافه‌تر خریداری کند تا در روستاها پوشش‌دهی داشته باشند، آن پول را صرف سرمایه‌گذاری در خدمات نوین کند./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۸۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صفحه نخست روزنامه استانی - شنبه ۱۳ اردیبهشت

روزنامه خبر جنوب با تیتر «مولود فقر»، روزنامه زاینده‌رود با تیتر «حراج‌هایی که از مد نمی‌افتد» روزنامه شهرآرا با تیتر «کاسبی با نداری مردم!» و روزنامه نقدحال با تیتر «اختصاص یارانه‌ها به تولید» منتشر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان استان ها استان‌ها

دیگر خبرها

  • صفحه نخست روزنامه‌های شنبه هشتم اردیبهشت ماه
  • صفحه نخست روزنامه ها‌ی شنبه ۸ اردیبهشت
  • صفحه نخست روزنامه‌های قم شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • صفحه نخست روزنامه‌های استانی- شنبه ۱۳ اردیبهشت
  • صفحه نخست روزنامه - شنبه ۱۳ اردیبهشت
  • صفحه نخست روزنامه استانی - شنبه ۱۳ اردیبهشت
  • صفحه اول روزنامه‌های شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • صفحه اول روزنامه‌های ورزشی ۸ اردیبهشت
  • صفحه نخست روزنامه‌ها - شنبه ۸ اردیبهشت
  • نیم صفحه اول روزنامه‌های ورزشی ۸ اردیبهشت