Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@23:52:18 GMT

اینترنت قطع شد، بیماران سرطانی بیشتر درد کشیدند

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۷۱۵۲۱

اینترنت قطع شد، بیماران سرطانی بیشتر درد کشیدند

«مریض به ما زنگ می‌زند، به شرکت می‌آیند و ما با شرمندگی به آن‌ها می‌گوییم که از تجهیزات خالی هستیم، واقعا نمی‌توانیم جواب آن‌ها را بدهیم...»

به گزارش خبرآنلاین، بعد از یک هفته از قطعی سراسری، امروز بالاخره اینترنت خانگی در ایران وصل شد. قطعی‌ای که زندگی روزمره را برای همه شهروندان به شکل‌های مختلف تغییر داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید برای زندگی خیلی‌ها قطعی اینترنت در حد دسترسی نداشتن به فضای مجازی و جای خالی آن در زندگی روزمره بود اما این موضوع برای بعضی خسارات زیادی را بر جا گذاشت؛ خسارت‌هایی که از بیماران سرطانی گرفته تا وکلا و فعالان اقتصادی در فضای مجازی با بخشی از آن روبرو شده‌اند.

«نت بلاکس» که یک وبسایت معتبر در زمینه آزادی استفاده از اینترنت در جهان است و به‌طور لحظه‌ای بهره‌مندی مناطق مختلف جهان را از شبکه جهانی اینترنت رصد می‌کند، میزان خسارت ناشی از هر روز قطعی اینترنت در ایران را روزانه مبلغی معادل ۳۶۹ میلیون دلار آمریکا برابر با ۴۳۰۰ میلیارد تومان تخمین زده است؛ یعنی برای یک هفته ۳۰ هزار میلیارد تومان.

برخی از مسئولان هم این موضوع را تایید کردند، برای مثال محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات گفته بود که قطعی اینترنت به استارت‌آپ‌ها خسارت‌های زیادی وارد کرده است. البته هنوز معلوم نشده است که میزان این خسارت چقدر است.

اما موضوع از جایی جدی می‌شود که این خسارت‌ها فقط به بخش‌های مالی و اقتصادی محدود نمی‌شود و حتی در مواردی جان برخی از افراد را در خطر قرار می‌دهد.

قطعی اینترنت و افزایش مشکلات بیماران

«پویان تجهیز طب آسیا»، نام یکی از شرکت‌هایی است که قطعی اینترنت برای آن‌ها مشکلات فراوانی ایجاد کرده است. این شرکت در زمینه بیماری‌های عروقی و سرطان به ایران تجهیزات وارد می‌کند، اما حالا قطعی اینترنت کار این شرکت را کاملا مختل کرده است.

رازیه مهدویان، مدیر فروش این شرکت به خبرآنلاین می‌گوید: «مریض به ما زنگ می‌زند، به شرکت می‌آید و ما با شرمندگی به آن‌ها می‌گوییم که از تجهیزات خالی هستیم، واقعا نمی‌توانیم جواب آن‌ها را بدهیم...»

اکنون بیش از یک هفته است که هیچ باری به این شرکت نرسیده است و همین موضوع وضعیت را برای بسیاری از بیمارها نامناسب کرده است.

مهدویان در این رابطه توضیح داد: «معمولا بیمارهای سرطانی، عروقی و یا کسانی که درد زیادی می‌کشند به تجهیزات ما نیازمندند، اما اینترنت قطع است و بیمارها در حال زجر کشیدن هستند، بیمارها می‌خواهند مراحل شیمی درمانی خود را شروع کنند اما تجهیزات لازم را برای این کار ندارند. دو هفته‌ است که کادر فروش به اینجا می‌آید و تنها به این افراد پاسخ می‌دهد.»

اینترنت و آلودگی‌ هوای تهران

قطعی اینترنت به شکل دیگری هم به سلامت ایرانی‌ها آسیب وارد کرده است؛ با عدم پیشبینی آلودگی هوا. این اتفاق باعث شده است که شرکت کنترل کیفیت هوا در اعلام شاخص کیفیت هوا با مشکلات فراوانی روبرو شود.

حسین شهیدزاده، مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران توضیح داد: «ما بخشی از اطلاعات خود را برای پیش‌بینی هواشناسی و آلودگی هوا از سایت‌ها و مدل‌های جهانی تامین می‌کنیم. اختلالات به وجود آمده در اینترنت کشور، سبب شده است که به این اطلاعات جهانی دسترسی نداشته باشیم و در نتیجه نتوانیم پیش‌بینی آلودگی هوا برای روزهای آینده، جهش وزش باد و مقدار بارندگی را روی سایت خود بارگذاری کنیم.»

این عدم توانایی پیشبینی آلودگی هوا باعث شده است که مسئولان شهرداری شهر تهران و سازمان محیط زیست نتوانند دستورالعملشان در رابطه با آلودگی هوا را اجرایی کنند، اتفاقی که در کیفیت‌ هوای این روزهای تهران بی‌تاثیر نیست.

قطعی اینترنت و تاثیر آن در دادگاه‌ها

از سوی دیگر قطعی اینترنت کار وکلا را هم با سختی فراوانی روبرو کرده است، آن‌ها می‌گویند با قطعی اینترنت در بخش‌هایی از کارشان با مشکلاتی فراوان روبرو شده‌اند.

یک وکیل پایه یک دادگستری در این رابطه می‌گوید: «در بحث ارتباط با موکلین با مشکلات زیادی روبرو شدیم، قبلا مدارک را در فضای مجازی برای هم ارسال می کردیم اما حالا در این رابطه مشکلات وجود دارد و دیگر فقط حضوری کارها را انجام می دهیم.»

قطعی اینترنت برخی کارهای وکلا را با مشکلاتی بدون راه حل روبرو کرده است، برای مثال آن‌ها دیگر نمی‌توانند در گروه‌های تلگرمانی درباره پرونده‌هایشان با هم بحث کنند و حتی نمی‌توانند سوال‌هایشان را جست و جو کنند.

این وکیل دادگستری در این رابطه توضیح داد:‌ «اینترنت داخلی هم به ما کمکی نکرده است، همکاران من هم با این مشکلات روبرو شده‌اند.»

پیامد قطعی اینترنت برای دانشجوها

دانشجوها هم بخشی دیگر از جامعه هستند که قطعی اینترنت بخش زیادی از کارهای آن را مختل کرده بود و حتی آن‌ها امکان ارسال جزوات را هم برای یک دیگر نداشتند.

اما برخی از آن‌ها که به دنبال ارسال مقاله و یا پذیرش در دانشگاه‌های دیگر کشورها بودند با مشکلات بیشتری روبرو شدند. براساس گزارش یورونیوز مشکل دیگری که دانشجویان ایرانی با آن مواجه هستند به نمره زبان و دیگر نمرات تخصصی برای انجام فرآیند درخواست پذیرش باز می‌گردد. درخواست پذیرفته شدن در دانشگاه‌ها اغلب نیازمند آزمون‌های مختلف زبان از جمله تافل، جی‌آی‌ای و آیلتس و دیگر آزمون‌ها است. این آزمون‌ها در ایران به شکل بین‌المللی و از طریق اینترنت به صورت آنلاین برگزار می‌شود. با قطع شدن اینترنت در ایران امکان شرکت افراد در این آزمون‌ها و کسب نمره مورد نیاز برای پذیرفته شدن در دانشگاه‌ها با مشکل روبه‌رو شد. به همین دلیل برخی از دانشگاه‌ها مهلت ثبت‌نامشان را برای دانشجوهای ایرانی را تمدید کرده‌اند.

بخشی از بازار از دست رفته است

همچنین همانطور که تخمین زده شده بود، قطعی اینترنت مشکلات اقتصادی فراوانی به وجود آورده است، البته برآوردها در این رابطه متفاوت است.

محسن جلال‌پور، رییس سابق اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تاثیر اینترنت روی حوزه تجارت و صادرات و واردات گفت: «تاثیر اینترنت در ابعاد مختلف و در کارها و برنامه‌ها و شرکت‌های مختلف متفاوت است. ما امروز به عنوان صادرکننده تنها راه ارتباطی‌مان اینترنت است و هیچ‌کدام از طرف‌های مقابل در هیچ‌کجای دنیا با قطعی اینترنت، کار دیگری نمی‌کنند. دیگر دوره‌ای که به صورت فکس و تلفن و نامه‌نگاری کار انجام می‌دادیم، گذشته است.»

او افزود: «در دوره یک هفته‌ای که اینترنت نداشتیم، عملا برای ارتباطات کاری مستاصل بودیم؛ مثل ارتباطات حمل‌ونقل، فروش و بازار. تقریبا می‌توان گفت بخشی از بازار را به دلیل این‌که نتوانستیم ارتباط مستمر داشته باشیم و ایمیل طرف حساب‌ها را جواب دهیم، از دست داده‌ایم. براساس آنچه که جمع‌بندی بزرگان کشور است، در طول یک‌هفته گذشته ۱.۵ میلیارد دلار خسارت به بخش اقتصادی کشور وارد شده است.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: اینترنت قطعی اینترنت وصل شدن اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۱۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟

به دنبال برگزاری نوبت اول آزمون سراسری در روزهای پنچ شنبه و جمعه و ایجاد سوالاتی درباره وضعیت اینترنت هنگام برگزاری کنکور، رئیس سازمان سنجش کرد که اینترنت در هیچ کدام از حوزه‌های امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمی‌شود؛ مسئله ای که رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات هم به آن اشاره و اعلام کرد در مقابل قطع اینترنت برای کنکور ایستاده اند.

به گزارش ایسنا، مسئله قطع اینترنت همزمان با برگزاری کنکور سراسری اگرچه در گذشته هم مطرح شده بود اما به صورت جدی در سال ۱۴۰۱ برای برگزاری نوبت اول کنکور مطرح و اجرا شد. پس از اعلام این خبر توسط معاون امور آزمون های سازمان سنجش، مسئولان از جمله وزیر علوم هم موافقت خود را با اجرای این روش جهت رعایت حقوق داوطلبان اعلام کردند. اگرچه مطرح شدن این موضوع حواشی بسیاری به همراه داشت اما در نهایت پس از موافقت‌ها و مخالفت‌ها قرار شد اینترنت همراه به صورت نقطه‌ای (مناطق نزدیک به حوزه‌های برگزاری کنکور) برای چند ساعتی قطع شد.

قطع اینترنت زمان برگزاری کنکور زمانی مورد توجه قرار گرفت که پدیده لو رفتن سؤالات و رواج تقلب در بین برخی داوطلبان کنکور همپای رشد شبکه‌های مجازی و وسایل الکترونیکی و ابزارهای هوشمند افزایش یافت و این نگرانی را برای داوطلبان کنکور و حتی خانواده‌های آن ها که به نوعی سرنوشتشان به این امتحان گره خورده ایجاد کرد.

اگرچه برای جلوگیری از تقلب و پخش سوالات هنگام برگزاری کنکور تدابیر گوناگونی از سوی سازمان سنجش درنظر گرفته شد اما به دلیل عدم تأثیر، به عنوان تنها روش تضمین امنیت برای این امتحان مورد تأکید قرار گرفت. پس از برگزاری نوبت اول کنکور اگرچه مسئولان اعلام کردند اجرای این روش تا حد زیادی موفق بوده اما پس از پایان برگزاری آزمون شهروندان از بروز مشکلاتی به دنبال قطع اینترنت اعلام نارضایتی کردند و همین امر سبب شد وزیر ارتباطات ضمن عذرخواهی از مردم تأکید کند این بار آخری است که اینترنت به خاطر کنکور قطع می‌شود و سازمان سنجش حتما باید برای دور بعدی کنکور به فکر راهکاری جایگزین باشد چراکه به هیچ وجه دیگر اینترنت را به خاطر کنکور قطع نمی‌کنند.

موضوعی که به دلیل اهمیت آن رئیس جمهور هم نسبت به آن واکنش نشان داد و با اشاره به اهمیت آن به‌ویژه برای دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان در عین حال به مسئولان مربوطه تاکید کرد، سلامت کنکور را از مسیری تامین و تضمین کنند که نیازی به قطع اینترنت نبوده و اختلال در زندگی روزمره مردم ایجاد نشود. بنابراین با توجه به تأکیدهای انجام شده پرونده قطع اینترنت برای حفظ سلامت کنکور و رعایت حقوق داوطلبان این آزمون سراسری بسته شد.

در همین رابطه امروز پنج شنبه و جمعه هفته جاری (ششم و هفتم اردیبهشت ماه) نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ برگزار شود و به رسم هر سال این سوال مطرح شد که آیا اینترنت طی این دو روز قطع می‌شود؟

در این زمینه رئیس سازمان سنجش تأکید کرد اینترنت در هیچ کدام از حوزه‌های امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمی‌شود و دستگاه‌های اجرایی، انتظامی، امنیتی و قضائی به صورت فعال برای برگزاری آزمون سراسری در امنیت و سلامت کامل در حال فعالیت هستند.

به گفته وی هماهنگی‌های لازم با مسئولان بخش‌های مختلف اعم از سازمان‌های اجرایی، اطلاعاتی و امنیتی برای برگزاری نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ امن و سالم انجام شده است و داوطلبان با خیال راحت در جلسه آزمون شرکت کنند.

همچنین محمد احسان خرامید- مشاور وزیر ارتباطات و رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات- با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی داخلی با اشاره به این موضوع اظهار کرد: از دورانی که برای هر چیزی مثل کنکور اینترنت‌ را قطع می‌کردند، رسیدیم به وضعیتی که به جای قطع اینترنت راهکارهای مقابله با تقلب را به سازمان سنجش نشان دادیم و در مقابل قطع اینترنت برای کنکور ایستادیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • اقدام خیرخواهانه این دروازه‌بان برای کودکان سرطانی | ویدئو
  • ارزش گوگل اوج گرفت؛ غول تکنولوژی از ۲ تریلیون دلار گذر کرد
  • انتشار جزئیاتی بیشتر از هوش‌مصنوعی آیفون/ پای غول‌های فناوری در میان می‌آید!
  • راه‌اندازی دستگاه توموتراپی بیماران سرطانی در گلستان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • اطلاعیه قطعی آب شهرک خاوران تبریز
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟